Almasa Ademi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Almasa Ademi
Emri Almasa
Mbiemri Ademoviq
Kombësia boshnjake
Shtetësia malazeze, jugosllave
Profesioni gazetar

Almasa Ademi , (Almasa Ademoviq) lindi më 22 qershor të vitit 1978 në Rozhajë, është gazetar boshnjak nga Sanxhaku.

Almasa shkollen e mesme e kreu në vendlindje ndërsa studimet e larta si zhurnalst i kreu në fakultetin e shkencave politike në Sarajevë. Gjatë studimeve u morr me kërkime në fushën e veprimeve të propagandistikes. Studimet pas universitare i kreu po ashtu në Sarajevë. Si gazetarë ka punuar në "Radio Rozhaj" si dhe ka bashkëpunuar me shtëpinë botuese "Pobjeda" dhe radion shtetrore të Malit të Zi.