Andrea Fazioli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Andrea Fazioli

Andrea Fazioli, shkrimtar zviceran i gjuhës italiane, u lind në maj 1978Bellinzona. Është autor i dymbëdhjetë librave. Veprat e tij janë përkthyer në gjuhë të ndryshme të botës, ndërsa tregimet e tij janë përfshirë në shumë antologji bashkëkohore.

Fazioli është një nga shkrimtarët më në zë sot në Zvicër, Itali etj. Në vitin 1998 është shpallur fitues i "Premio Chiara". Në 2010 u shpall fitues i "Premio La Fenice Europa". U diplomua në vitin 2004, në gjuhë dhe letërsi italiane dhe franceze në Universitetin e Cyrihut, me studimin mbi veprën e Mario Luzit.

Ka punuar si gazetar në të përditshmen e Tiçinos, "Il gironale del Popolo". Është prezantues i programeve të ndryshme në RSI, Radio Televizionin Zviceran. Jeton në Bellinzona.