Andreas Ernst

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Andreas Ernst (* 6 gusht 1955Reutlingen; 2014) është një redaktor dhe moderator gjerman.

Andreas Ernst u be në moshën 21 vjeç redaktor lajmesh te Deutschlandfunk. Një vit me vone kaloi te ne Südwestfunk Baden-Baden, ku ishte përgjegjës për emisionin SWF3 PopShop. Te SWF3 punoi deri në mbylljen e programit në gusht te 1998. Paralelisht me ketë ai është që nga 1984 moderator televizioni te WDR, ndër te tjera shihet edhe Aktuelle Stunde, KuK si edhe WDR Aktuell. Me raste është edhe moderator te ARD-/ZDF-kanal dokumentaresh Phoenix. Qe nga 2004 ai është zëri i tram-TV.