Andrej Kiska

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Andrej Kiska Lindur më 2 shkurt, 1963, Andrej Kiska u diplomua në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike të Universitetit Sllovak të Teknologjisë në Bratislavë. Pas përfundimit të studimeve të tij, ai punoi si projektues i kompanisë Naftoprojekt në Poprad. Për të provuar fatin, Andrej Kiska u nis për në SHBA në vitin 1990. Megjithatë, ai u kthye përsëri në Sllovaki pas një viti e gjysmë dhe themeloi kompaninë e tij të parë. Në vitin 1996, ai u bë një bashkë-themelues i kompanisë. Në vitin 2011, Andrej Kiska bashkë-themeloi Dobrý Anjel përsëri në Republikën Çeke. Ndërsa në vitin 2006, atij iu dha çmimi Menaxher i Vitit ,shpallur nga revista Trendi, në vitin 2011, ai mori gjithashtu çmimin “Krištáľové krídlo “ për filantropi. Më pas ai u mor dhe me politikë.