Androniku III Paleologu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Androniku III Paleologu

Androniku III Paleologu (Andronicus III Palaeologus greqisht: Ανδρόνικος Γ' Παλαιολόγος) lindi më 25 mars 1297, vdiq më 15 qershor 1341. Ka qeverisur Perandorinë Bizantine prej vitit 1328 deri më 1341. Androniku III ishte i biri i Mihalit IX Paleologu dhe princeshës Maria e Armenisë.