Angkor

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Tempulli Angkor Vat

Angkor është ruinë e një qyteti nga viti 889 në Kamboxhi. Qteti ishte ndërtuar si qendër e mbretërisë Khmer (lexo:K´mer). Kulmi i ndërtmit të qytetit ishte në shekllin e XII. Në qytet gjenden edhe pjesë të mbajtura të sistemit të tempullit Angkor Vat. Qyteti është shkatërruar me 1431 nga Thai (T´ai) dhe është shpallur si trashëgëmi kulturore botërore.