Anglosaksonët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Angelsachsen (lexo:angelzaksen; shumës gjer. për anglo-saksoninë ) popujt Sachsen (Saksonët), Angeln (peshkatarë Saksonë) dhe Juten që në shekullin e V dhe VI u lëshuan nga Saksonia e ultë dhe Holst-shlehia në pjesen qendore të ishullit bitanikë dhe që paraqesin bërthamë e popullit anglezë. Shtrirja e tyre në vitin 1066 u zgjerua deri në popujt nordikë.

Po më këtë emër në SH.B.A thrren banorët me prejardhje britanike.Shih Anglo-Saksonët