Anila Omari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Anila Omari (Tiranë, 2 prill 1959) është akademike, gjuhëtare dhe leksikografe shqiptare. Ka kryer studime në Universitetin e Tiranës, fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë, dega Gjuhë-Letërsi shqipe dhe gjuhë serbokroate.

Botime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Pjetër Bogdani Cuneus Prophetarum, botim kritik, me riprodhim të origjinalit, transkriptim fonologjik, hyrje studimore e shënime përg. nga A. Omari, Sh.B. Mësonjëtorja, Tiranë, 2005.
  • Marrëdhëniet gjuhësore shqiptaro-serbe, Qendra e Studimeve Albanologjike, Instituti i Gjuhësisë dhe i Letërsisë, Botimet Albanologjike, 437f, Tiranë, 2012.