Antigone

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Antigonamitet gr. e bija e Edipisit dhe Jokatit e cila e kundërshtojë propozimin e Kreosit për martesën me të vëllanë e tij Plinaikin. Kundërshtimin e bëri duke e mbytur vetën me murosjen e gjallë. Për Antigonën flitet në Tragjedinë e Sofoklitit.