Araknologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Araknologjia (Greqisht: ἀράχνη, arachnē, "merimangë"; dhe -λογία, -logia) është studimi i merimangave dhe kafshëve të ngjajshme si akrepat. Ata që studiojnë merimangat ose arahnidët tjerë quhen araknologët.

Araknologët janë përgjegjës për klasifikimin e merimangave dhe studimin e biologjisë së tyre dhe studimin se si bashkëveprojnë me anëtarët tjerë e llojit të tyre ose si shpërndahen në rajonet dhe vendbanimet e ndryshme. Araknologët tjerë bëjnë hulumtime në anatominë ose fiziologjinë përfshirë helmin e merimangave dhe akrepave.