Arben Zylyftari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Arben Zylyftari Berat Albania 2018.1.jpg

Arben Zylyftari kolonel i policisë shqiptare, u vra në krye të detyrës më 2 gusht të vitit 2000. Ish kreu i Drejtorisë së Policisë së qarkut Shkodër kolonel Arben Zylyftari, është shpallur "dëshmor i atdheut" dhe është vlerësuar me titullin më të lartë "Gjergj Kastrioti Skënderbeu", pas vdekjes, nga ish presidenti Rexhep Mejdani. Më 13 Dhjetor 2000, Akademisë së Policisë së Shtetit, iu dha emri, “Akademia e Policisë Arben Zylyftari”.