Jump to content

Argedava

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rikrijim grafik. Sipas gjasave ishte kryeqyteti i Burebistës.

Argedava (Argedauon, Sargedava, Sargedauon, Zargedava, Zargedauon, Greqishte e lashtë: Αργεδαυον, Σαργεδαυον) ishte një qytet i lashtë dak, i përmendur në Dekretin e Dionypolisit, dhe ka mundësi të ketë qenë i ndodhur në Popeşti, një distrikt në qytetin e Mihăilești,qarku Giurgiu , Rumani.