Argolida

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Argolisi ose Argolida është një nga njësitë rajonale të Greqisë. Është pjesë e rajonitPeloponezit, i vendosur në pjesën lindore të gadishullit të Peloponezit dhe pjesë e zonës trepikëshe të Argolidës, Arkadisë dhe Korinthisë. Pjesa më e madhe e territorit të këtij rajoni ndodhet në Gadishullin Argolid.