Jump to content

Artan Fuga

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Artan Fuga është anëtar i Akademisë së Shkencave të Republikës së Shqipërisë.

Diplomuar në filozofi në Universitetin e Tiranës në vitin 1978. Në vitet 1981 - 1997 ka punuar në Fakultetin e Shkencave Politike dhe Juridike (më vonë Fakulteti i Shkencave Sociale) si pedagog, përgjegjës i sektorit shkencor të filozofisë dhe të sociologjisë, përgjegjës i katedrës së historisë së filozofisë dhe më pas si përgjegjës i departamentit të filozofisë e sociologjisë.

Në periudhen 1998 - 2003 punoi si lektor pranë departamentit të sociologjisë të Universitetit Paris - X - Nanterre në Francë.

Libra të shkruar

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Artan Fuga është autor i shumë librave në fushën e filozofisë, sociologjisë, komunikimit dhe publicistikës,

  • ”Kritika e filozofisë borgjeze” (Shtepia botuese e Librit Universitar,Tirane)
  • "Shtigje drejt guvës së gjarpërit" (Ora, Tiranë, 2002)
  • "Ikja nga kompleksi i Rozafës" (Dukagjini, Peje, 2000);
  • "Majtas Jo Djathtas" (Ora, Tiranë, 2003);
  • "Shoqëria periferike" (Ora, Tiranë, 2004);
  • "Lexime në komunikim" (Ora, Tiranë, 2005);
  • "Rrota e Mundimit" ( Duda, Tiranë, 2007);
  • "L'Albanie entre la pensée totalitaire et la raison fragmentaire" (L'Harmatan, Paris, 1998);
  • "Identités périphériques en Albanie" (L'Harmatan, Paris 2000);
  • "Les mots dans communication politique en Albanie" (L'Harmatan, Paris, 2003).

Shënime dhe referenca

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]