Arti i të shkruarit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Arti i të shkruarit.JPG

"Arti të shkruarit" është një libër esesë me disa kapituj i shkrimtarit Sulejman Mato

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Libri është konceptuar si këshilla për letrarët e rinj siç e mbanë edhe në nëntitull. Përmbajtja e librit është i pajisur edhe me një parathënie të shkrimtares Djana Çuli si edhe të Moikom Zeqos

Ideja për të shkruar lidhet me një çast të veçantë, me një mbresë, një emocion... – thotë autori, i cili mendoi për hartimin e një libri të tillë vite më parë, gjatë bisedimeve me nxënësit e shkollave të mesme.

“Arti i të shkruarit” është një libër i nevojshëm për letrarët e rinj. Autori shpjegon teorikisht teknikën e të shkruarit, pastaj hyn në detaje konkrete, duke filluar që nga lindja e ideve e shprehja e tyre, deri te përpunimi i fjalës dhe vendosja e saj e duhur në fjali.

Kapitujt[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Dëshira për të treguar
  • Respekt për fjalën
  • Përse shkruajmë
  • Për të shkruar një hartim