Ashoka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ashoka apo Ashoka i Madh ishte mbret indas i cili diku rreth vitit 273 dhe 232 p.e.sonë krijoi një perandoriAzinën jugore. Gjatë sundimit të tij, ai kreu herezi duke u konvertuar nga hinduizmibudizëm. Me shtrirjen e perandorisë së tij ai përhapi budizmin në nënkontinentin indian.

Perandoria e Ashokës