Azia Jugore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Përcaktim i përbashkët i Azisë Jugore

Azia Jugore nrdyshe shpesh quhet edhe si nënkontinenti Indian shtrihet në jug të kontinentit të Azisë. Këtu bëjnë pjesë këto shtete:

  • Azia Jugore rrejetin me te zhvilluar te lumenjve e ka ne ultesiren e Hindustanit.
  • Lumenjt me te medhenj dhe me te rendesishem janë: Indi , Gangu dhe Brahmaputra.


Gjeografia

pmaje nga sateliti


Demografia

////

Ekonomia

Lidhje të jashtme

Shiko edhe