Lista e gjeografive të shteteve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
·A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N· Nj · O · P · Q · R · Rr · S · Sh · T · Th · U · V · W · X · Xh · Y · Z · Zh·
Larearth2 e0.gif

Në këtë listë janë paraqitur artikujt që kanë të bëjnë me Gjeo-fizikën d.m.th me degë të gjeografisë si klima, relievi dhe veti të ngjashme. Për degët tjera gjeografike si gjeo-politika, gjeo-demografia, gjeo-ekonomia etj. ju lutemi shikoni artikujt e titulluar si p.sh.: Demografia e shteteve, Ekonmia e shteteve, Sisteme shtetërore, Njëit admnistrative etj. Përshkrimet e shkurta për secilin shtet nga këto drejtime i gjeni në artikujt kryesor gjeografik për shtete që gjenden në kategorin Shtete

A[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

B[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ç[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

D[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

F[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

G[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

H[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

I[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

K[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

L[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

M[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

N[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

P[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Q[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

R[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

S[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sh[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

T[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

U[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Xh[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Z[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]