Gjeografia e Hungarisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Hungaria harta.png
SLLOVAKIA
UKRAINA
RUMANIA
SERBIA
KROACIA
SLLO.
AUSTRIA
redaktoni hartën


Hungaria ndodhet në pjesën qendrore të Evropës, në veriperëndim të Rumanisë.

Hungaria është një vend kontinental.

Klima e Hungarisë është klimë kontinentale me dimër të ftohtë dhe verë të ngrohtë deri të nxehtë.

Pjesa më e madhe e relievit është i rrafshët, janë disa Pika më e ultë e relievit gjendet përgjatë bregut të lumit Tisa (78 m) dhe ajo më e larta në lartësi mbidetare prej 1.014 metrave në vendin e quajtur Kekes në veriperëndim të Budapestit.