Gjeografia e Malit të Zi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Harta e Malit të Zi

Mali i Zi ndodhet në pjesën jugore të Evropës. Mali i Zi kufizohet në veri me Serbinë, në lindje me Shqipërinë, në jug laget nga Deti Adriatik, në jug-perëndim kufizohet me Kroacinë dhe në perëndim me Bosnjën dhe Hercegovinën. Është kryesiht një vend malor, ku ultësirat dallohen nga qenrda duke vazhduar në jug-lindje dhe në luginat e lumenjve fushor.