Jump to content

Askar Akaev

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Askar Akayev

Askar Akayev (Аскар Акаевич Акаев) (i lindur më 10 nëntor 1944), shërbeu si President i Kirgistanit nga viti 1990 deri në përmbysjen e tij në Revolucionin e marsit 2005. Ai është një anëtar i jashtëm i Akademisë ruse të Shkencave. Së bashku me Andrey Korotayev dhe George Malinetsky ai është koordinator i Akademisë Ruse të Shkencave "Analiza e Sistemit dhe modelimin matematik e dinamikave globale" program.