Avarët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Avarët ishin një popull nga Azia Qendrore përkatësia gjuhësore e të cilëve ende nuk është hetuar në mënyrë adekuate. Ata dominuan gjatë në Vitet e errëta mbi 200 vjet u vendosën në ultësirën e Panonisë dhe në këtë periudhë ishin faktori më i rëndësishëm i pushtetit në mes të Frankëve dhe Bizantinëve.

Prejardhja e Avarëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Për shkak të materialit jashtëzakonisht të varfër si gjuhë tradicionale të njohura përgjithësisht etno-harta gjuhësore e Avarëve aktualisht nuk është e mundur.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]