Avdyl Sulaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Avdyl Sulaj ka lindur më 1 korrik 1945 në fshatin Begaj të Tropojës. Ka punuar në shumë profesione e detyra të ndryshme, si dhe kryeredaktor i gazetave “Shkëlzeni” e “Rrezja e Shkelzenit”, mësues, bibliotekist e drejtor biblioteke, poet, prozator, studiues e publicist etj. Veprimtarinë botuese e ka nisur në vitin 1979, në publicistikë.

Ka botuar 8 libra, sikundër janë:

1. Evropa e bashkuar, Shqipëria e copëtuar, Publicistikë - Tiranë, 1999.

2. Visare gjuhësore - kulturore nga Malësia e Gjakovës I - Tiranë, 2000.

3. Visare gjuhësore - kulturore nga Malësia e Gjakovës II - Tiranë, 2003.

4. Kristale alpine, Poezi - Tiranë, 2006.

5. Fjalor fjalësh dhe shprehjesh popullore - Tiranë, 2009.

6. Shkrime dhe hulumtime gjuhësore - Tiranë, 2012.

7. Krokodili mallëngjen fqinjët, Fabula - Tiranë, 2013.

8. Larushia e fjalës në gojën e popullit - Tiranë, 2013.