BTR-50

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
BTR-50
BTR-50-latrun-1-2.jpg
Tipi Mjet Amfib, Transportues trupash i blinduar me zinxhirë
Vendi i origjinës Bashkimi Sovjetik
Historia e shërbimit
Në shërbim 1954 - sot
Historia e Prodhimit
Dizenjuar 1952
Prodhuar 1954 - 1970
Specifikimet
Pesha 14.5 ton
Gjatësia 7.08 m
Gjërësia 3.14 m
Lartësia 2.03 m
Ekuipazhi 2 (shoferi dhe komandanti) (+20 pasagjerë)

Armatimi
kryesor
Pa armatim ose një mitraloz i mesëm 7.62 mm SGMB (BTR-50P) (1,250 fishekë)
mitraloz i rëndë 14.5 mm KPVT (BTR-50PA)
mitraloz i mesëm 7.62 mm SGMB (BTR-50PK) (1,250 fishekë)
Armatim
dytësor
asnjë
Motorri V-6 6-pistona 4-kohë në linjë, ftohje me ujë, motor me naftë (diesel)
179 kW në 1,800 rpm
Fuqi/peshë 16.6 kf/ton
Suspensioni me balestra
Lartësia nga toka 370 mm
Kapaciteti i karburantit 400 litra
Rrezja
operacionale
400 km
Shpejtësia 44 km/h (në rrugë)
11 km/h (në ujë)