Baja California

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Baja California është një shtet federal i Meksikës. Është formuar nga 5 komuna dhe ndodhet ne veri-perëndimin te Meksikës.

Shteti ka 3.155.070 banor dhe një sipërfaqe prej 69 921 km². Qyteti me i banuar është Tijuana por kryeqyteti është Mexicali.

Baja California Desert.jpg