Kryeqyteti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kryeqytet (sq. kryeqyteti) është një qytet në të cilin qeveria e një shteti, province ose rajoni ka zyrat dhe zhvillon veprimtarinë e saj. Kryeyteti zakonisht është i caktuar me ligj ose me kushtetutë. Kryeqyteti është shpesh, por jo domosdoshmërisht, qyteti më i madh i një vendi.