Bashkimi i Komunistëve Anarkistë të Italisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Bashkimi i Komunistëve Anarkistë të Italisë italisht (Unione Comunisti Anarchici d'Italia), është një organizatë politike italiane e përbërë nga militantë komunistë-anarkistë e themeluar ne vitin 1919 mbi themelet e komunizëm-anarkizmit të Ndërkombëtares së Parë. Ata përkrahin luftën e klasave, barazine për të gjithë, dhe vetë-qeverisjen, janë kundër konkurencës së njeriut në çdo fushë të jetës dhe kundër merito-kracisë. Anëtarët e kësaj organizate bëjne pjesë në sindakatën më të madhe dhe të fuqishme italiane CGIL. Komunistët-anarkistë të Italisë gjejnë përputhje në ideale me anarkistin e madh ukrainas Nestor Ivanovič Machno. Organ shtypi online i komunistëve-anarkistë e përdyjavshmja UCADI.

Faqja zyrtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]