Batuni i bardhë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një bastun i gjatë, një mjet që përdoret nga njerëzit e verbër

Bastun i bardhë është një pajisje e përdorur nga shumë njerëz që janë të verbër. Një bastun i bardhë kryesisht lejon përdoruesin e tij të skanojë rrethinat e tij për pengesa ose shenja orientimi, por është gjithashtu i dobishëm për shikuesit në identifikimin e përdoruesit si të verbër dhe duke marrë kujdesin e duhur. Kjo e fundit është arsyeja për ngjyrën e bardhë të bastunit, e cila në shumë juridiksione është e detyrueshme.