Bedri Hoxha (shkrimtar)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bedri Hoxha lindi ne Deshat, Dibër, më 13 gusht 1975. Ka botuar dy libra me poezi, “Qetësi e rikthyer” 1996 dhe “Tingujt që agojnë”, 2004 si dhe përmbledhjen në prozë “Botë e përbuzjeve”, 2001. Pjesëmarrës në “Antologji e e poezisë dibrane”, 2003. Pas mbarimit të studimeve për dramaturgji në Selanik të Greqisë ku aktualisht jeton, ushtron veprimtarinë e aktorit. Përfshirë në mediat e shkruara në Shqipëri dhe në Greqi. Anëtar i Klubit të Shkrimtarëve Emigrantë nga Shqipëria, “Drita”, në Selanik. Autor i njëzet këngëve popullore dhe një albumi.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]