Jump to content

Beli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Beli i femrës.

Beli është pjesa e barkut midis kafazit të kraharorit dhe ijeve. Tek njerëzit me trup të hollë, beli është pjesa më e ngushtë e bustit.

Vija e belit i referohet vijës horizontale ku beli është më i ngushtë, ose pamjes së përgjithshme të belit.[1]

  1. ^ "Waist", Wikipedia (në anglisht), 2022-08-26, marrë më 2022-12-21