Belisarius

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Belisarius
Belisarius mosaic.jpg
Në aleancë mePerandoria Bizantine
Shërbimi/dega• Ushtria Bizantine
Grada• Gjeneral
Betejat/luftrat• Beteja e Cara
• Beteja e Callinicum
MarrëdhënietAntonina

Flavius ​​Belisarius (505-565 er) kishte lindur në Iliri (pjesën perëndimore të Gadishullit Ballkanik) nga prindër të varfër dhe u ngrit për t'u bërë një nga gjeneralët më të mëdhenj, nëse jo më i madhi, në Perandorinë Bizantine. Belisarius është radhitur në mesin e kandidatëve të dukshëm për titullin e 'fundit e Romakëve "me të cilin kuptohet individi e fundit që më të përkryer mishëron vlerat e Perandorisë Romake në të mirë të saj. Ai dukej për të kuptuar plotësisht, kur ishte e nevojshme për të arritur dhe kur ajo ishte më e kujdesshme për të shëruar. Belisarius shërbyer nën bizantine Perandori Justinian I dhe, sipas historianit Durant