Benetice (Světlá nad Sázavou)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Benetice është një fshat i vogël pranë qytetit Světlá nad SázavouVysočina Rajon, Republika Çeke.

Ka pasur një fabrikë qelqi në Benetice. Ajo nuk ekziston më, por disa lokale emrat e vendeve janë të rrjedhin nga pjesët e fabrikë qelqi si emrin Na sušírnách ose Sklárenský rybník (emri i një pellg). Nuk ka rekreacioni në kampin Benetice. Ajo është përdorur si pionier kamp (pionierët ishin njerëz të organizuar në një grup në republika Çeke) dhe ishte përdorur për të rinjtë nga Hungari, Poloni, dhe Gjermani.

Një pemë bli rritet mbi fshatin e gjelbër Benetice. Ajo ishte vendosur në 1945.

Kështjella Lipnice mund të shihet nga Benetice.

Historia e emrit të fshatit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • 1375 - Beneczicze
  • 1787 - Benetitz

Foto[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

External links[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]