Jump to content

Bimëtorja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bimëtorja (latinisht: Herbarium) është muze vetjak i bimëve (gjetheve, rrënjëve) të ngjitura nëpër letra të përmbledhura në një libër.

Ajo ka qenë prej shekullit XVII shkencë e mbledhjes së bimëve të thara, të plasura në fletë letre në të cilat shënoheshin të dhëna vetjake si vendi i gjetjes, data e gjetjes, emri i gjetësit dhe vetitë e bimës. Bimëtoret mund të krijohen sipas kritereve të sistematikës morfologjike ose biologjike.