Bleta në Kuran

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Një prej sureve te Kuranit mban emrin "En Nahl" që do të thotë Bleta. Bleta përmendet në ajetet nr.68-69

•68. Zoti yt (Allahu) i dha instikt bletës: "Ndërto shtëpi nëpër kodra (male), nëpër drunj (pemë) dhe nëpër kulmet, që ata (njerëzit) i ndërtojnë.

•69. Pastaj ha nga të gjitha (llojet) frutat dhe futu nëpër rrugët e nënshtruara (e të mësuara) prej Zotit tënd. Nga barqet e tyre (të bletëve) del lëng, ngjyra e të cilit është e ndryshme dhe në të cilin ka shërim (bar-ilaç) për njerëz.Edhe në këtë ka arsye për atë popull që mendon thellë