Boeing B-52

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

'Boeing B-52' Stratofortress është një aeroplan bombardues i rëndë amerikan. Ai u konstruktua nga fundi i viteve 40-të si një bombardues me armatim nuklear për lartësi të mëdha.

Boeing B-52

Fluturimi i tij i parë u bë më 15 prill 1952.
Në vitet 50-të ky zëvendëson dhe merr përsipër rolin e B-36 Peacemaker dhe B-47 Stratojet dhe u bë bombarduesi i gjithanshëm dhe jetëgjatë i US Air Force (USAF).