Jump to content

Bostanxhi-bashë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bostanxhi-bashë ose Bostanxhibashi (turqisht osmanisht: Bostanci-basi, turqishtja moderne: bostancıbaşı) ishte "kryekopshtari" (bostanxhiu) dhe kreu i rojes së sarajit (pallatit).

Bostanxhi-bashi ekuivalente me gradën e pashait.