Jump to content

Brigada e Katërt Sulmuese e Kosovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Brigada e Katërtë Sulmuese e Kosovës  është formuar më 13 tetor 1944 në Krumë (Shqipëri) nga ana e Batalionit Partizan të Kosovës, luftëtarve të rinjë si dhe të një numri të udhëheqësve të Brigadës së Parë Sulmuese të Kosovës. Ajo kishte tri batalione me rreth 400 luftëtarë, dhe në fund të dhjetorit, arriti në rreth 2.000 luftëtarë.