Jump to content

Brigada e Parë Sulmuese e Kosovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Brigada e Parë Sulmuese e Kosovës është formuar më 24 qershor të vitit 1944 në fshatin Zbazhdi të Strugës Maqedoni, nga ana e Grupit të Batalioneve të Brigadës së Parë Sulmuese Kosovaro - Maqedone (Batalionet 1 dhe 2). Në ditën e formimit brigada kishte tri batalione me rreth 310, dhe në fund të vitit 1944 me rreth 2,200 ushtarë.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]