Brigada e Shtatë Sulmuese Shqiptare e Maqedonisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Brigada e Shtatë Sulmuese Shqiptare e Maqedonisë është themeluar në fillim të janarit të vitit 1945 nga ana e Brigadës së Katërt Sulmuese Shqiptare të Maqedonisë si dhe të partizanve të rinjë të porsaardhur. Kjo brigadë më vonë do të futet në përbërje të divizionit 42. Morri pjesë në luftimet në Frontin e Sremit e deri në luftimet për çlirimin e Zagrebit.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]