Brigada e XIX-të Sulmuese

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Brigada e XIX-të Sulmuese kishte komandant Andrea Masin, komisar Vango Mitrojorgji, zv/komandant Mehmet Dusha dhe zv/komisar Lefter Kasneci. Në përbërjen e saj u fut edhe batalioni "Çamëria".

Themelimi dhe përbërja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Brigada u ndërtua mbi bazën e grupit të katërt të Theollogos nga partizanët e batalioneve "Thoma Lulo", "Thanas Ziko" dhe "Lefter Lulo". Më 1 tetor 1944 kaloi në përbërjen e Divizionit të II së bashku me brigadën e XII dhe brigadën e XIV.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]