Briri i Afrikës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Biriri i Afrikës përfshin territoret e Somalisë, Etiopisë, Xhibutit dhe Eritresë

Briri i Afrikës është një gadishull në Afrikën Lindore[1] që futet në kanalin Guardafui, shtrirë përgjatë anës Jugore të Gjirit të Adenit dhe Detit të Kuqjugperëndim. Zona është projekti lindor i kontinentit Afrikan. Briri i Afrikës nënkupton rajonin që përmban vendet e Xhibutit, Eritresë, Etiopisë dhe Somalisë.[2][3][4][5] Studimet rajonale mbi Bririn e Afrikës kryhen, ndër të tjera, në fushat e studimeve Etiopiane, si dhe studimeve Somaleze.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "United Nations - Geographical Regions" (PDF) (në anglisht).
  2. ^ Robert Stock, Africa South of the Sahara, Second Edition: A Geographical Interpretation, (The Guilford Press: 2004), p. 26
  3. ^ Michael Hodd, East Africa Handbook, 7th Edition, (Passport Books: 2002), p. 21: "To the north are the countries of the Horn of Africa comprising Ethiopia, Eritrea, Djibouti Somaliland and Somalia."
  4. ^ Encyclopædia Britannica, inc, Jacob E. Safra, The New Encyclopædia Britannica, (Encyclopædia Britannica: 2002), p.61: "The northern mountainous area, known as the Horn of Africa, comprises Djibouti, Ethiopia, Eritrea, and Somalia."
  5. ^ Sandra Fullerton Joireman, Institutional Change in the Horn of Africa, (Universal-Publishers: 1997), p.1: "The Horn of Africa encompasses the countries of Ethiopia, Eritrea, Djibouti and Somalia. These countries share similar peoples, languages, and geographical endowments."