Britt Edwall

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Britt Elin Edwall (lindi më 16 shkurt 1935) është prezantuese në radio, përkthyese dhe shkrimtare suedeze. Ajo studioi studimet e teatrit në Universitetin e Stokholmit. Në vitin 1957, ajo u bë presidente në akademinë e teatrit në Stokholm. Nga viti 1963 deri në vitin 1996, Britt punoi në Radio Suedia. Nga viti 1957 deri në vitin 1965, ajo ishte e martuar me Allan Edwall.