Carl Bosch

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Carl Bosch

Carl Bosch lindi më 27 gusht 1874 në Köln (sq.Keln), Gjermani dhe vdiq më 26 prill 1940 në Heidelberg. Ishte kimist, teknik dhe industrialist gjerman.

Bosch së bashku me Friedrich Bergius më vitin 1931 fituan çmimin Nobel në lëminë e kimisë, për zbulimet e tyre lidhur me zbulimin dhe zhvillimin e mëtejshëm kimik të procedurës së presionit të lartë.