Carl Engler

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Carl Engler

Carl Oswald Viktor Engler lindi më 5 janar 1842 në Weisweil, Gjermani dhe vdiq më 7 shkurt 1925 në Karlsruhe. Ishte një kimist gjerman dhe ligjerënte si profesor në univerzitet. Prej vitit 1903 Engler ishte dhe anëtar i këshillit të BASF, ku ndër tjerash mori përsiper zhvillimin e më tutjeshëm të sintezës së amoniakut sipas Haber-Bosch.