Jump to content

Carl Rogers

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Carl Rogers
EmriCarl R. Rogers
Lindja8 janar 1902
Vdekja4 shkurt 1987
EraShekulli XX
RajoniPsikologë Amerikan
Shkolla/traditaPsikologjia Humaniste


Carl Ransom Rogers (8 janar 19024 shkurt 1987). Lider i lëvizjes së psikologjisë humaniste.

Biri i një biznesmeni të suksesshëm të Illinoisit u lind në Oak Park. Ai u rrit në një mjedis ngurtësisht fetar, i cili vlerësonte lart punën këmbëngulëse dhe ndjenjën e përgjegjësisë. Rogers u regjistrua në Universitetin e Wisconsin me synimin për të studiuar bujqësi. Gjatë karrierës së vet Roxhers vazhdoi të punonte gjerësisht me fëmijët kundravajtës e të varfër. Karriera profesionale ndër të tjera finalizohet me teorinë non direktive osë në Terapinë me Klient të Qendërsuar.

  • 1951 - Terapia me Klient të Qendërsuar
  • 1961 - Duke u bërë individ
  • 1980 - Një mënyrë ekzistence