Jump to content

Centzon Tōtōchtin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Përshkrim i mundshëm i Centzon Tōtōchtin në Kodikun e Firences

mitologjinë e Aztekëve, Centzon Tōtōchtin ("katërqind lepuj "; gjithashtu Centzontōtōchtin ) janë një grup lepujsh hyjnorë që takohen për festa të shpeshta dehje. Ato përfshijnë Tepoztecatlin, Texcatzonatlin, Colhuatzincatlin, Macuiltochtli-n ("pesë lepuri") dhe Ometochtli-n ("me dy lepuj"). Prindërit e tyre janë Patecatl dhe Mayahuel [1] dhe ata mund të jenë vëllezër të Ixtliltonit .

  1. ^ Amoxaltepetl by Christian Aboytes, Mexico, 2006