Jump to content

Çertifikata

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Certifikatë)

Çertifikatë nënkupton çdo dokument që jepet pas përfundimit të suksesshëm të kursit, programit të arsimit ose aftësimit ose pas dhënies së provimeve në institucionin e arsimit dhe aftësimit, i certifikuar dhe i licencuar në mënyrë të rregullt.[1] Certifikata gjuthashtu është dokument zyrtar që jep të dhëna mbi një person.

Në varësi të përmbajtjes së të dhënave ka disa lloje certifikatash, për shembull, janë të njohura çertifikata e lindjes, vdekjes, martesës dhe certifikatat që dëshmojnë kryerjen e një veprimtarie.

Një shembull i certifikatave për veprimtari është certifikata e kurseve arsimore e cila nënkupton çdo dokument, që jepet pas përfundimit të suksesshëm të një kursi, programi të arsimit ose aftësimit ose pas dhënies së provimeve në institucionin e arsimit dhe aftësimit, i regjistruar dhe i licencuar në mënyrë të rregullt.[2]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ LIGJI PËR ARSIMIN DHE AFTËSIMIN PROFESIONAL Në amëzën assembly-kosova.org
  2. ^ Gazeta Zyrtare e IPVQ / PRISHTINË :VITI I/NR. 2 /1 korrik 2006 Arkivuar 27 shtator 2007 tek Wayback Machine