Certifikata

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Certifikata është dokument zyrtar që jep të dhëna mbi një person.

Në varësi të përmbajtjes së të dhënave ka disa lloje certifikatash, për shembull, janë të njohura certifikata e lindjes, vdekjes, martesës dhe certifikatat që dëshmojnë kryerjen e një veprimtarie.

Një shembull i certifikatave për veprimtari është certifikata e kurseve arsimore e cila nënkupton çdo dokument, që jepet pas përfundimit të suksesshëm të një kursi, programi të arsimit ose aftësimit ose pas dhënies së provimeve në institucionin e arsimit dhe aftësimit, i regjistruar dhe i licencuar në mënyrë të rregullt.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Gazeta Zyrtare e IPVQ / PRISHTINË :VITI I/NR. 2 /1 korrik 2006 Archived 27 September 2007[Date mismatch] at the Wayback Machine.