Char

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Char është shkurtes për një klasë të caktuar simbolesh për një grup elementesh të quajtura karaktere tek disa gjuhë programuese.

Me shkurtesën urdhëruese char tek gjuhët programuese zakonisht përkufizohen ndryshoret (variablat) që mund të marrin vlerat e numrave të plotë.

Shiko dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]