Jump to content

Charlie Brown

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Charlie Brown (në të majtë) dhe Linus van Pelt (në të djathtë)

Charlie Brown ose Chuck (siç e thërret Peppermint Patty) ose Charles (siç e thërret Marcie) është protagonisti kryesor në novelën grafike Peanuts nga Charles M. Schulz. Ai konsiderohet si një nga personazhet më të mirë vizatimorë të të gjitha kohërave, dhe është bërë një nga arketipet e shkëlqyera amerikane dhe i vetmi personazh i Peanuts që e ka bërë këtë.

I mençur për personalitetin, ai është i butë, i pasigurt dhe i dashur. Charlie Brown posedon vendosmëri dhe shpresë të konsiderueshme, por shpesh dështon për shkak të pasigurive të tij, ndërhyrjeve të jashtme ose fatit të keq. Ndërsa ai mund të jetë i zgjuar, ai i tepron mendimet dhe shpesh kjo i jep atij një tendencë për të zvarritur.

Ndërsa të gjithë personazhet e përhershëm (dhe disa personazhe të vogla) janë miqtë e tij, ai shpesh është i izoluar nga ata, dhe tre nga miqtë e tij madje e ngacmojnë atë, veçanërisht Lucy van Pelt. Megjithatë, shumë prej tyre (përfshirë ata që e ngacmon) e ndjekin atë si menaxher të një ekipi bejsbolli, dhe kjo është aty ku shfaqet aftësia më e madhe, udhëheqja e mirë e Charlie Brown. Ai drejton skuadrën e bejsbollit dhe vazhdon të shpresojë për një fitore përkundër dështimeve të tyre të shumta dhe goditjeve të dhimbshme, duke bërtitur fjalë inkurajuese të admirueshme për lojtarët e tij, duke i çuar ata në ndeshjen tjetër. Charlie Brown ka shumë tipare të tjera, dhe karakteri i tij është shumë i thellë.

Charlie Brown trashëgoi një numër masiv të tipareve nga Schulz, drejt emrit të tij të parë. Nofka e tij "Charlie" dhe mbiemri i tij "Brown" u dhanë për Charlie Brown, një nga bashkëpunëtorët e Schulz në Art Instruction Inc.

Ai dhe Snoopy janë personazhet e vetme që shfaqen në çdo TV special dhe film.